donderdag 13 november 2008

Tragische afloop 2-uurs race Maasmechelen

Na een drukke week met voorbereidingen voor onze eerste race is de race afgelopen zaterdag 8 november 2008 na een uur gestopt. De kwalificatie begon om 15:45 en Ralph starte de eerste 3 ronden om even het gevoel van de baan te krijgen. De overige 10 minuten werd besteed aan Maikel. hij reed een 37.966 als tijd, hiermee kwalificeerde we ons als achtste van de twaalf, een goed begin.
De race starte met een rollende start. Maikel wist zijn positie goed te behouden en wist te klimmen naar een zevende plek. Na een half uur intensief rijden maken DH-Racing de eerste rijderswissel. Ralph springt erin en knalt ervandoor. De rondentijden van DH-Racing lagen tussen de 36.900 en 37.100, gewoon goed. In de ronde 77 weet Ralph de snelste tijd van DH-Racing op het bord te krijgen, 36.882. Na een vol uur rijden wordt er gezwaaid met de gele vlag, de rijders nemen rust op hun plaats. De race ligt al enkele minuten stil en de baanmarshall komt de karts uitzetten en vertelt ons dat er een ernstig ongeluk is gebeurd. Iedereen stapt uit om te gaan kijken, maar we worden direct weggestuurd. Iedereen wordt naar de kantine verwezen wachtende op het nieuws.
Uiteindelijk na 15 minuten komt er verduidelijking over het ongeval. Een man van het Cargo Fun Team blijkt op 45-jarige leeftijd een hartstilstand te hebben gekregen. Na meerdere pogingen tot reanimatie is hij overleden. Uiteraard was iedereen diep geschokt.
We wensen namens DH-Racing de naaste en Cargokarting crew veel sterkte toe!

Geen opmerkingen: