maandag 1 december 2008

Eerste training bij Bilzerkarting


Eindelijk was het dan zover. De eerste training voor DH-Racing in het vernieuwde Bilzerkarting. Ze wisten niet wat ze konden verwachten, nieuw circuit en andere karts. Uiteraard reden ze een half uur en hadden de eerste minuten nodig om de kart en het circuit te leren kennen.

Ze merkte al snel waar je de seconden kon pakken, met name na start/finish uitkomende op het rechte stuk vloog de kart er doorheen. Het circuit beschikt ook over de nodige chicanes, flauwe bochten en zelfs een brug. Dit maakt het natuurlijk aantrekkelijk.

Ralph kreeg halverwege de training last van zijn onderrug, dit merkte hij vooral na de daling bij de brug. Het is een vermoeiend circuit waar je concentratie optimaal moet blijven, verlies je het even dan kun je de ronde vergeten sprak hij achteraf. Ook Maikel moest wennen, een uitdagend maar zeker geen makkelijke baan zei hij. Ze sloten de heats af met een paar goede rondentijden, voor Ralph een 39.170 en voor Maikel een 39,386. Ze kijken al weer uit naar de volgende keer!

Geen opmerkingen: