maandag 20 april 2009

Mooie dag Circuit Genk krijgt onverwacht einde

Op 13 april 2009 (2e paasdag) was het weer zover. DH-Racing inclusief het 'supportteam' vertrok met de kart richting Circuit Genk om de nieuwe aanpassingen te gaan testen. Toen DH-Racing aankwam op het circuit was het al goed druk. Het paddock en de baan waren aardig bezet.
DH-Racing en het 'supportteam' begon rustig met het opbouwen en klaarzetten van alle materialen inclusief de kart. Na een half uurtje begon DH-Racing rustig met het opwarmen van de kart. De temperatuur steeg snel vanwege de warmte. Erna checkte DH-Racing coureur Ralph nog even de bandenspanning.
Nu was het tijd voor de eerste testrun van DH-Racing coureur Maik. Na een vlot duwtje schoot de kart de baan op. De rest observeerde langs de kant de rondentijden en de kart. Alles leek goed te gaan, maar na 10 minuten komt Maik binnen. De remkracht is niet optimaal. Na een korte check op het paddock blijkt de remkabel van de achterrem gedeeltelijk te zijn overgebroken. Deze dient vervangen te worden. Na een kort bezoekje aan de shop vervangt DH-Racing inclusief Pedro van het 'supportteam' de remkabel voor een nieuwe. Na wat afstellingen is het tijd voor DH-Racing coureur Ralph. Ondertussen zorgt Maik dat de kart goed is opgewarmd. De laatste aanpassingen aan de remkabel worden afgerond.





Ralph had de 'Race-Pace' goed te pakken. Hij schoot over de baan met rondentijden onder de 58.200 sec. Ook hier na 15 minuten gaat het goed mis. Na een uitschieter vlak voor start/finish voelt de kart niet meer lekker aan. Toch probeert Ralph de draad weer op te pakken maar tervergeefs, de uitlaatdemper schiet eraf. Dit brengt voorlopig een einde aan de training voor Ralph.

De kart word terug op de pitkar geplaats en DH-Racing keert terug naar het paddock voor een check. Gelukkig blijkt de demper geen beschadigingen te hebben opgelopen, na 10 minuten staat de demper er weer mooi op. Na een korte lunchpauze is weer tijd voor DH-Racing coureur Maik om de baan op te gaan. Nadat we de tank hebben bijgevuld begint DH-Racing coureur Ralph met het opwarmen van de kart. Na een 10 minuten is de kart goed opgewarmd en Maik check de nog de laatste dingen voordat hij de baan op gaat. Maar dan ondekt hij iets wat de dag tot een teleurstellend einde brengt. De stoelstang is overgebroken. Hier kan niet meer mee gereden worden. Om 16:00 besluit DH-Racing samen met het 'supportteam' om naar huis te gaan, dit heeft geen zin meer sprak DH-Racing. We zetten ons leven op het spel, ook gezien de remmen is het een wijs besluit sprak Ralph. Na alles ingepakt te hebben vertrekt DH-Racing richting huis. Tijd voor de nodige reparaties thuis. Tot de volgende keer!


Geen opmerkingen: